Smiřice - dětské pěvecké sbory

Za fotografie a popis děkuji Jitce Panenkové roz. Cejnarové.

Zpět na hlavní stránku

zpěv
Pěvecký sbor Sluníčko.
Zpívaly zde děti z mateřské školy ze Smiřic a z Holohlav. Měli jsme modré kalhoty s laclem a vyšitým sluníčkem a bíložlutou halenku, která se vázala pod krkem na mašli. Fotografii pořídil pan František Hloušek z Hradce Králové. Jednalo se o přehlídku pěveckých sborů při mateřských školách. Přehlídka se konala v Hradci Králové na Střeláku. Pěvecký sbor vedla paní učitelka Knittelová. S popisem dětí už to je špatné. Ale přesto pár tváří poznávám.
První řada zleva: Martin Červinka. Pak jména dalších dětí nevím. Poslední holčička, která schází ze schůdků a podává ruku paní učitelce, je Lydie Bayerová, která šla zpívat sólo. Mimo jiné jsme zpívali písničku Trávo, trávo, kam ten spěch…, pak také písničku Když jsem já sloužil. Druhá řada zleva: Jitka Cejnarová, ?, Barbora Daňhelková, ?, Katka Burešová, ?, Marcela Hamplová, ?, ? Melzerová,?
Třetí řada zleva: ?, ?, ?, ?, ?, Kamila Neubauerová, Zdena Luciaková, ?


zpěv
Pěvecký sbor Sluníčko smiřické školky

zpěv
Fotografie „jiskřiček, pionýrů a dětí“. Na fotografii je datum 26.6.1985. Určitě fotil pan Prostředník.
U mikrofonu je Jiří Burian. První řada zleva: ?, Jitka Cejnarová, Marcela Hamplová, Dagmar Havelková, Katka Burešová, Zdena Chlupatá Jména dalších dětí nevím.

zpěv
Pěvecký sbor při základní škole Smiřice a dechovka LŠU Smiřice:
Fotografie byla pořízena panem Václavem Prostředníkem dne 27.3.1987.
Pěvecký sbor vedla paní učitelka Voltrová. To jsou nějaké začátky sboru, protože ještě nemáme sborové halenky. Tady jména dětí už opravdu moc do kupy nedám.
První řada zleva: ?, ?, Hanka Koudelková, Michaela Němečková, ?, Pavla Malá, Dana Jarinová, ?, Olga Kopecká, ?, ?, ?, ?, ?
Druhá řada zleva: ?, ?, ?, ?, Jitka Cejnarová, Lydie Bayerová, Marcela Hamplová, Ilona Jirásková,?, ?, ?
Dechovka fungovala při LŠU Smiřice. Vedl ji pan učitel Hlavatý. Ředitelem LŠU v té době byl pan učitel Havrda.
První řada zleva: Zlatka Kováčová (příčná flétna), Lenka Jandlová (příčná flétna), Jiří Pavlík (1. klarinet), ? (1. klarinet), Dagmar Lédlová (2. klarinet), Jana Pácaltová (2. klarinet), pak tam je někdo, z koho jsou vidět jenom nohy (přemýšlela jsem, kdo by to mohl v té době být a napadla mne jenom Jitka Hrochová), Ivana Schejbalová (3. klarinet).
Další řady nevím.


zpěv
Pěvecký sbor. Už máme (alespoň většina z nás) sborové halenky. Sbor vedla paní učitelka Voltrová a pan ředitel z Lidové školy umění Havrda.
První řada zleva: ?, ?, Ilona Jirásková, Dana Jarinová, Michaela Janderová, Olga Kopecká, Katka Kvíčerová, ?, Pavla Malá, ?, ?, ?
Druhá řada zleva: ?, ?, ?, ?, Jitka Cejnarová, Lydie Bayerová, Marcela Hamplová, ?, ?, ? Janatová, ?, ?, Šárka Jasinková